Moneda euro si-a revenit brusc, vineri, pe pietele asiatice imediat dupa ce liderii europeni, reuniti intr-un summit de 48 de ore la Bruxelles, au anuntat ca vor pune in aplicare pana la sfarsitul anului 2012, un mecanism pentru recapitalizarea bancilor in mod direct prin intermediul fondurilor de urgenta, scrie presa internationala.

Decizia, anuntata de presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy, a impins moneda euro la 1,2626 dolari, fata de 1,2439 cateva ore mai devreme si la mai mult de 100 de yeni la ora 03:00 GMT fata de 98,50 de yeni, cu doua ore mai devreme.

Preturile petrolului si-au revenit vineri dimineata, in Asia, dupa scaderea brusca de joi, dar dificultatile serioase din Zona euro continua sa afecteze moralul investitorilor, care se indoiesc de rezultatul summitului de la Bruxelles.

In cursul diminetii de vineri, un baril de titei brut cu livrare august a castigat 75 de centi ajungand la 78,44 dolari. Pretul petrolului Brent din Marea Nordului a urcat cu 44 de centi la 91,80 dolari.