Bursa de la New York a inchis pe verde sedinta de marti inchide mai mare, investitorii interpretand discutiile cu seful bancii centrale americane (Fed) ca un semn de actiune iminenta a institutiei pentru redresarea economica: Dow Jones a castigat 0,62%, iar Nasdaq 0,45%.

Dow Jones Industrial Average a castigat 78.33 puncte si a urcat la la 12.805.,4 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, cu 13.10 puncte la 2910 de puncte.

Si S&P 500 a crescut cu 0,74% (10.03 puncte) incheind la 1.363,67 de puncte.

Pesedintele Fed, Ben Bernanke, a recunoscut ca in SUA cresterea economica incetinit si mai mult in primavara si ca perspectivele de imbunatatire pe partea de ocuparea fortei de munca au fost sumbre.

"Bernanke a fost, se pare, dispus sa discute noi masuri de stimulare (...) si tonul lui a fost, in general, constructiv", a declarat analistul Chris Low de la FTN Financial. "Si, chiar daca el nu a spus ca Fed va desfasura o noua runda de relaxare monetara, a parut deschis la aceasta idee", a adaugat Low citat de AFP.

"Piata a fost in crestere in speranta ca Ben Bernanke va stabili un calendar pentru punerea in aplicare a unei noi faze de relaxare monetara, ceea ce nu s-a intamplat", a subliniat si Peter Cardillo de la Rockwell globale de capital.