Bursele europene au deschis in stagnare marti, pe fondul ingrijorarilor privind costurile ridicate de imprumut ale Spaniei si deciziei Moody's de a reduce perspectiva asociata ratingului Germaniei, relateaza Reuters.

UPDATE 17:44 Bursa din Italia a atins marti cel mai redus nivel de la adoptarea monedei euro

Indicele de referinta al bursei din Milano a atins in cursul zilei de marti cel mai redus nivel al sau de la adoptarea monedei unice europene, afectat puternic de ingrijorarile cu privire la criza din zona euro, relateaza Reuters.

Indicele FTSE Mib al celor mai importante 40 de companii a pierdut 3 procente in cursul zilei, ajungand la 12.299 puncte, coborand sub precedentul prag minim istoric al bursei italiene, de 12.332 puncte, atins in martie 2009, conform datelor Bloomberg.

Singurele vesti pozitive au venit din China, unde datele din sectorul manufacturier arata o usoara revenire a activitatii.

La ora 07:31 GMT, indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene se afla in stagnare, la 1.023,89 puncte.

Conform AFP, la ora 07:30 GMT, indicele CAC 40 al bursei de la Paris a ramas la 3.108,73 puncte.

In Germania, bursa din Frankfurt a ramas in echilibru marti dupa avertismentul dat de Moody's cu privire la solvabilitatea a trei state europene, printre care si Germania. Indicele DAX a deshis in crestere nesemnificativa, de 0,02%, la 6.420,82 puncte.

Pe de alta parte, bursa de la Tokyo a inchis marti cu un declin usor, de 0,24%, pe o piata marcata de intarirea yenului si incertitudini referitoare la situatia economica a Spaniei. Indicele Nikkei pierduse la inchiderea sedintei 20,23 puncte, ajungand la 8.488,09 puncte, cel mai redus nivel al sau din ultimele sase saptamani.