Sibex nu are nici un fel de legatura sau relatii cu WBS Holding (societate care, dupa informatiile pe care le avem pana in prezent, ar fi inregistrata in Insulele Virgine si nefiind reglementata sau supravegheata de catre CNVM) si nu detine nici un fel de informatii referitoare la eventualele operatiuni desfasurate de catre Dl. Cristian Sima cu banii clientilor WBS Holding, se arata intr-un comunicat al Sibex, remis joi HotNews.ro

Asa cum s-a precizat in comunicatul din 10.10.2012, subliniem faptul ca WBS Holding nu este si nu a fost niciodata participant pe pietele administrate de SC SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE SA sau membru compensator sau actionar al SC Casa Romana de Compensatie SA (CRC).

Activele SIBEX, inclusiv fondurile banesti sunt in deplina siguranta, se afla in totalitate la dispozitia societatii si nu au nici o legatura cu unele dintre informatiile vehiculate in mass-media. Decizia de demitere a dlui. Cristian Sima din functia de Director General si conducator al SC SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE SA a fost adoptata de catre Consiliul de Administratie al societatii ca urmare a faptului ca dl. Sima nu si-a indeplinit atributiile care ii reveneau in aceasta calitate. Activitatea curenta a SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE este asigurata in continuare de catre conducatorii validati de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, respectiv Ovidiu Petru si Darius Cipariu, iar activitatea de tranzactionare pe pietele administrate de societate se desfasoara in conditii normale.

De asemenea informam asupra faptului ca, incepand cu data de 1 octombrie 2012 este in derulare un control de fond anuntat din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) care vizeaza activitatea SIBEX din luna mai 2010 pana in prezent, conform planului de control al CNVM pe anul 2012. In final, subliniem inca o data faptul ca SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE isi desfasoara activitatea in conformitate cu toate prevederile legale incidente avand in vedere dubla calitate de emitent si operator de piata autorizat si reglementat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Precizare:

Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unuei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.