Wall Street a incheiat in rosu sesiunea bursiera de joi, publicarea datelor privind economia SUA si asteptarea reuniunii Bancii Centrale Europeane au redus entuziasmul investitorilor: Dow Jones a cedat 0,30%, iar Nasdaq 0,11%.

Dow Jones Industrial Average a scazut cu 42.47 puncte la 13.944 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, coboara cu 3.35 puncte la 3.165,13 puncte.

Si Standard & Poor 500 a pierdut 0,18% (-2.73 puncte) incheind la 1.509,39 puncte.

Indicii au crescut in mod constant de la inceputul anului si "piata pierde doar un pic din impuls acum", a caracterizat sesiunea Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management.

"Am exultat atunci cand Dow a depasit 14000 de puncte saptamana trecuta", dar cert este ca "economia SUA se confrunta in continuare cu provocari", a spus analistul citat pentru AFP.

Cererile de somaj au scazut saptamana trecuta in Statele Unite ale Americii, potrivit cifrelor publicate de Departamentul Muncii, dar mai putin decat era prognozat de catre analisti.

Productivitatea in afaceri a inregistrat, la randul sau, in ultimul trimestru al anului 2012, cel mai mare declin din ultimii doi ani, scazand cu 2,0%.

Si creditul de consum a continuat sa creasca in Statele Unite, in decembrie, dar intr-un ritm mai lent decat in luna precedenta.