Wall Street nu a putut sa confirme maximele atinse la sfarsitul saptamanii, fiind afectata de publicarea unor indicatori din SUA si scaderea actiunilor Apple.: Dow Jones a cedat 0,04% si Nasdaq 0,87%.

Dow Jones Industrial Average, care a urcat joi la un nivel nemaiatins, a scazut 5.69 puncte la 14.572,85 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a pierdut 28.35 puncte coborand la 3.239,17 puncte.

Si S&P 500 a scazut cu 0,45% sau 7,02 puncte la 1.562,17 de puncte, dupa ce joi depasise un record record istoric care dateaza din 2007.

"Este evident dezamagitor pentru investitorii din piata care au pariat pe crestere in speranta ca inceputul unui nou trimestru va duce la un aflux de lichiditati in piata", a sintetizat sedinta analistul Mace Blicksilver, citata de AFP.

"Dar indicatorul pentru preturile la marfuri a scazut ca si actiunile Apple dupaconflictul cu autoritatilor chineze", a explicat acesta.

Titlurile gigantului software au scazut cu 3,11% la 428.91 dolari afectand foarte mult indicele Nasdaq.

"Nici indicatorii publicati in Washington nu au imbunatatit sentimentul investitorilor", a declarat Blicksilver.

Intr-o piata cu volume reduse ca urmare a inchiderii a unor piete europene si asiatice cu ocazia Pastelui, acesti indicatori "au servit ca scuza pentru investitori de a lua o oarecare distanta fata nivelulrile record joi", este de parere Peter Cardillo de la Rockwell Globale Capital.