Indicele vedeta de pe Wall Street, Dow Jones, a atins un nou record in sesiunea bursiera de marti, investitorii fiind incurajati de politica Bancii centrale a SUA si de noi indicatori economici, chiar daca rezultatele trimestriale ale Alcoa nu au impresionat.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,41% (59.98 puncte) la 14.673,46 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 0,48% sau 15.61 puncte la 3.237,86 de puncte.

Si Standard & Poor 500 a castigat 0,35% (5.54 puncte) incheind foarte aprope d eun nou record la 1.568,61 de puncte.

"In absenta unor noi date negative, piata este in revenire dupa caderea cauzata vineri de cifrele privind locurile de munca din SUA," a sintetizat sesiunea Arta Hogan de la Lazard Capital Markets, citat de AFP.

Investitorii au fost incurajati si de observatiile facute marti de catre presedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke.

"Astazi, economia este mult mai puternica decat acum patru ani, dar situatia este inca departe de cea pe care o dorim cu totii", a spus Bernanke intr-un discurs.

Volumul schimburilor comerciale a ramas, cu toate acestea, destul de mic, iar rezultatele trimestriale ale gigantului Alcoa nu au impresionat.