Cotatia actiunilor Google a trecut pentru prima oara in istoria sa de pragul de 900 de dolari pe Wall Street, scrie AFP. In jurul orei 14,15 GMT, actiunile gigantului internet cresteau cu 2,32% pe bursa electronica Nasdaq din New York pana la 907,52 dolari.

Cotatia GOOG a crescut cu aproape 30% de la inceputul anului, profitand de o recastigare a increderii pietelor in activitatea sa.

Iar "investitorii se pot astepta la numeroase la numeroase vesti si lansari de produse" cu ocazia conferintei dezvoltatorilor Google I/O, cred analistii de la Jefferies.

"Anul trecut, Google I/O a prilejuit prezentarea mai multor aparate iar actiunile Google au reactionat crescand cu circa 4% in cinci zile", afirma acestia. "In acest an ne asteptam in special la imbunatatiri ale produselor si softurilor aflate in centrul activitatilor Google".

Potrivit informatiilor din presa, grupul ar putea anunta un serviciu de ascultare de muzica online care sa concureze cu Spotify: Google ar fi semnat deja acorduri de difuzare cu Universal Music Group, Sony Music Entertainment si Warner Music Group pentru un acces nelimitat la o serie de cataloage.