Wall Street, care a stabilit noi recorduri vineri, a incheiat nedecis sesiunea bursiera de luni, investitorii speculand din nou pe seama pozitiei Fed de a reduce masurile de sprijin pentru economia SUA mai repede decate se anticipase: Dow Jones a cedat 0,30%, iar Nasdaq a castigat 0,09% .

Dow Jones Industrial Average, care a atins un nivel record vineri, a pierdut 46.23 puncte coborand la 15.612,13 puncte. In schimb, indicele Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut cu 3,36 puncte la 3.692.95..

Si indicele Standard & Poor 500, care a urcat, de asemenea, inainte de week-end la un nivel record, a scazut cu 0,15% (-2.53 puncte) la 1.707,14 puncte.

"Piata de capital este un pic emotionata dupa saptamana trecuta," a declarat Michael James de la Wedbush Securities. "Fara informatii economice majore care sa justifice continuarea cresterii pietei, a fost liniste luni", a concluzionat analistul eocnomic pentru AFP.

"Piata este de parere ca este mult mai probabil sa se solicite Fed incetinirea masurilor sale de sprijinire a economiei mai devreme decat era de asteptat," a declarat Alan Skrainka de la Wealth Management Cornerstone. Interventia unui oficial al bancii centrale americane (Fed) a confirmat ulterior impresia investitorilor.