Wall Street a inchis in verde sesiunea de miercuri, investitorii fiind optimisti ca se va ajunge la un acord la Washington pentru a ridica plafonul datoriei Statelor Unite, fapt ce s-a intamplat, Senatul si Congresul votand ridicarea plafonului si dezchizand calea spre adoptarea bugetului: Dow Jones a crescut cu 1,36 %, iar Nasdaq cu 1,20 %.

Dow a crescut cu 205.69 puncte la 15.373,70 puncte, iar Nasdaq , dominat de actiunile pe tehnologie, a castigat 45,42 puncte urcand la 3839,43 puncte .

Si Standard & Poor 500 a castigat 1,38% inheind sesiunea la 1721,54 de puncte .

"Investitorii au fost incurajati de semnele de progres din Congres" au remarcat analistii Briefing.com.

Senatul SUA a adoptat miercuri seara ridicarea plafonului de indatorare al statului. La scurt timp dupa, Congresul a ridicat plafonul datoriei pana in la 7 februarie. Presedintele Barack Obama a anuntat ca va adopta decizia si le-a cerut politicienilor sa fie responsabili si sa le recastige increderea cetatenilor dupa trecerea crizei financiare.

Membrii Camerei au votat cu 285 de voturi pentru si 144 contra textul adoptat cu putin timp inainte de Senat.

Liderul majoritatii democrate din Senatul american, Harry Reid, a anuntat miercuri ca a ajuns la un acord cu omologul sau republican pentru iesirea din criza majorarii plafonului datoriei, scrie AFP.

Acest compromis, anuntat de cei doi lideri in hemiciclul Senatului, va majora plafonul datoriei si va redeschide imediat agentiile federale partial inchise din 1 octombrie, convocand totodata o comisie pentru negocierea bugetului pentru 2014.