Investitorii de la bursa din New York au preferat prudenta in prima sesiune a saptamanii in asteptarea unei hotarari a Fed in privinta mentinerii sau reducerii sprijinului economic acordat pietelor: Dow Jones a ramas practic neschimbat, iar Nasdaq a cedat 0,08%.

Dow Jones a scazut cu doar 1,35 puncte la 15.568,93 puncte,iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a cedat 3.23 puncte coborand la 3.940,13 de puncte.

Standard & Poor 500 a castigat 0,13% (2,34 puncte), pentru a ajunge la 1.762,11 puncte, un nou record.

"Daca am invatat ceva de la inceputul anului este ca nimic nu conteaza in afara lui Ben Bernanke", a caracterizat starea din piata Michael Gayed de la Penson Partners, potrivit AFP.

Wall Street a beneficiat de pe urma deciziei Fed care injecteaza in fiecare luna 85 de miliarde de dolari in sistemul financiar sub forma de achizitii de obligatiuni de stat si obligatiuni ipotecare de stimulare a cresterii.

Comitetul de politica monetara al Fed se intalneste marti si miercuri pentru a discuta despre calea de urmat in lunile urmatoare.

Potrivit celor mai multi analisti, Comitetul ar trebui sa aleaga sa-si continue sprijinul pentru economie, avand in vedere indicatorii economici slabi din prezent.