New York Stock Exchange a incheiat in cresterea usoara prima sesiune a saptamanii, investitorii ramanand precauti inainte de raspunsul mult-asteptat de la noul sef al bancii centrale din SUA: Dow Jones a crescut cu 0,05 %, iar Nasdaq cu 0,54 %.

Dow Jones a urcat cu 7.71 puncte la 15.801,79 puncte, iar Nasdaq, a fost ridicat de Apple cu 22.31 puncte la 4.148,17 puncte .

Si S & P 500 a castigat 0,16% sau 2,82 puncte incheind la 1.799,84 de puncte .

Dow si S & P 500 au reusit sa urce in verde abia la sfarsitul sesiunii, piata fiind dominata de prudenta in ajunul primei interventii publice a lui Janet Yellen de la sosirea sa oficiala in fruntea Rezervei federal (Fed) de pe 3 februarie .

"Acum intrebarea cea mare este daca redresarea va continua. Raspunsul la aceasta intrebare este departe de a fi evident din mai multe motive care sunt intotdeauna prezente: inconstanta indicilor si pietele emergente care se confrunta in continuare cu scurgerea de capital, intrebari cu privire la China si SUA si previziunile de crestere economica sub asteptari anuntate de companii", potrivit lui Patrick O'Hare de la Briefing.com, citat de AFP.