Wall Street a terminat fara directie o sedinta calma, marti, continuand sa atribuie indicatorii negativi unei ierni americane foarte aspre: Dow Jones a cedat 0,15% dar Nasdaq a castigat 0,68%, potrivit AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones Industrial Average a cedat 23,99 puncte la 16.130,40 puncte. Indicele vedeta consemnase saptamana trecuta cea mai puternica apreciere din decembrie.

Nasdaq, cu dominanta tehnologica, si-a adjudecat 28,76 puncte, la 4.272,78 puncte, cel mai mare nivel din iulie 2000.

Indicele extins S&P 500 a castigat si el 0,12% (+2,13 puncte) pana la 1.840,76 puncte. Pietele financiare au fost inchise luni din cauza unei sarbatori nationale in SUA, Presidents' Day.

In crestere timida dupa deschidere, piata new-yorkeza a pierdut teren dupa aparitia unui indicator dezamagitor legat de sectorul imobiliar american, inainte de a-si reveni usor si de a oscila in jurul echilibrului.

Indicele de incredere al constructorilor de locuinte a scazut la 46 in februarie in Statele Unite, fata de 56 luna precedenta, in conditiile in care piata se astepta sa ramana stabil.

Alti indicatori economici aparuti in cursul diminetii atat in Statele Unite cat si in Europa au fost si ei "mediocri", dupa cum noteaza expertii de la Charles Schwab.