Bursa din New York a terminat in crestere marti, permitand indicelui extins S&P 500 sa atinga un nou record, incurajat de indicatorii buni din Statele Unite: Dow Jones a castigat 0,46% iar Nasdaq 1,64%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive la inchidere, Dow Jones Industrial Average a castigat 74,95 puncte, pana la 16.532,61 puncte iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, 69,04 puncte, pana la 4.268,04 puncte.

Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,70% (+13,18 puncte) pana la 1.885,52 puncte, doborand precedentul record istoric de la inchiderea din 7 martie.

"Investitorii au fost asigurati de afirmatiile lui Janet Yellen," sefa Bancii centrale americane (Fed), care a reafirmat luni mentinerea ajutorului pentru economie, a notat Steven Rosen, de la Societe Generale.

Pe de alta parte, situatia din Ucraina nu s-a inrautatit iar "statisticile economice au fost mai bune in ultimele zile" in Statele Unite, a remarcat Art Hogan, de la Wunderlich Securities.

Astfel, activitatea in industria manufacturiera a crescut in martie, chiar daca mai slab decat asteptarile, iar in sectorul imobiliar cheltuielile cu constructiile au crescut in conformitate cu asteptarile in februarie.

Anntul unei usoare reveniri a productiei manufacturiere in China, in martie, si confirmarea in zona euro a relansarii sectorului, care a progresat pentru a noua luna consecutiv, au contribuit si ele la evolutia buna a pietei, au notat expertii de la Charles Schwab.

Vanzarile de masini superioare asteptarilor pentru constructorii auto Chrysler, Ford si GM, in ciuda rechemarii a milioane de masini defecte, au participat si ele la buna evolutie a bursei.