Wall Street a inchis pe verde miercuri, iar indicele S&P 500 a doborat un nou record, pe fondul unor indicatori nu foarte concludenti pentru starea economiei americane, dar inaintea unei reuniuni considerate decisive a Bancii Centrale Europene, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, indicele extins Standard & Poor's 500, cel mai urmarit de investitori, a castigat 0,19% sau 3,64 puncte, pana la 1.927,88 puncte, un nivel neatins pana in prezent.

Dow Jones Industrial Average a castigat 0,09% sau 15,19 puncte, pana la 16.737,53 puncte.

Nasdaq, cu dominanta tehnologica, s-a apreciat cu 0,41% sau 17,56 puncte, pana la 4.251,64 puncte, sustinut de buna performanta a Apple, componenta sa cea mai importanta.

Dupa anuntul unei scaderi mai importante decat estimarile a crearii de locuri de munca in sectorul privat din SUA, in mai, potrivit societatii de servicii informatice pentru intreprinderi ADP, si a unui avans puternic al deficitului comercial al tarii in aprilie, piata a evoluat in principal pe rosu.

Dar publicarea in cursul sedintei a unei cresteri mai puternice decat estimarile in serviciile din SUA, in mai, potrivit indicelui directorilor de achizitii publicat de societatea ISM, optimismul a revenit pe piata.

Optimismul a fost sustinut si de speranta unor vesti bune din partea directorului BCE, Mario Draghi, dupa sedinta bancii de joi.

Investitorii se asteapta la vesti bune care sa sustina activitatea economica, pe fondul temerilor tot mai mari legate de un scenariu deflationist in zona euro.