Wall Street a inchis sesiune pe creste vineri, ajutata de performanta puternica a stocurilor de tehnologie, intr-o piata febrila pe fondul crizei irakiene: Dow Jones a castigat 0,25%, iar Nasdaq 0,30%, relateaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 41.55 de puncte pana la 16.775,74 de puncte, iar Nasdaq cu 13,02 puncte pana la 4310,65 de puncte. Indicele S&P 500 a urcat cu 0,31% (6,05 puncte) la 1.936,16 de puncte.

Piata a intrat intr-un teritoriu negativ la inceputul sesiunii, dupa publicarea unui indicator stabilit de Universitatea din Michigan, care arata o scadere usoara a increderii consumatorilor din Statele Unite in luna iunie. Dar, a revenit ulterior, determinata in special de cresterea brusca a Intel, care si-a prezentat previziunile cu privire la cifra de afaceri si la actiunile sale (crestere de 6,83% la 29,87 de dolari).

„Pentru prima data dupa mult timp, piata a fost mult mai concentrata pe evenimentele geopolitice si influenta acestora asupra economiei”, si anume criza irakiana, a afirmat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management.

„wall Street-ului nu ii place sa vada la televizor imagini cu rebeliuni, care cauzeaza incertitudine. In plus, ne-am gandit la Irak de ceva vreme. Apar subit probleme, care pot avea consecinte foarte grave pe piata petrolulu […] Acest lucru perturba investitorii”, a adaugat Mace Blicksilver.