Wall Street a incheiat vineri fara directie, dupa ce a suferit o scadere brusca, declansata de anuntul unui incident militar in Ucraina: indicele Dow Jones a pierdut 0,30%, iar Nasdaq a castigat 0,27%, informeaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele Dow Jones a scazut cu 50.67 de puncte pana la 16.662.91 de puncte, iar Nasdaq a crescut cu 11.93 de puncte pana la 4.464,93. Indicele S&P 500 a ramas aproape neschimbat, cedand 0,12 puncte pana la 1.955,05 puncte.

Dupa ce au inceput ziua pe crestere, indicii au trecut brusc pe rosu in cursul diminetii, atunci cand Kievul a anuntat ca a distrus partial o coloana de vehicule blindate rusesti, care a intrat pe teritoriul sau.

“Este exact genul de stire care intr-o vineri, in mijlocul verii, cu putini participanti, poate face oamenii nervosi”, a spus Gregori Volokhine de la Meeschaert Financial Services.

In cazul in care situatia va degenera intr-un conflict militar deschis intre Ucraina si Rusia “impactul initial se va simti in primul rand in Europa, cu o inasprire a sanctiunilor economice impotriva Rusiei […] Impactul va fi mai putin important pentru Statele Unite, dar ar exista o anumita teama de risc”, a adaugat acest.