Bursa de la New York a terminat in rosu sesiunea de joi, in ciuda entuziasmului declansat de catre Banca Centrala Europeana si de catre statisticile incurajatoare americane privind locurilor de munca si evolutia economiei: Dow Jones a pierdut 0,05% , iar Nasdaq 0,22%.

Dow Jones a scazut cu 8.70 puncte la 17.069,58 puncte, iar Nasdaq cu 10.28 puncte la 4.562,29 puncte.

Si S & P 500 a scazut cu 0,15% sau 3.07 puncte la 1.997,65 puncte.

"Este o mica surpriza evolutia pietei, deoarece toate radarele erau verzi", a declarat Art Hogan de la Wunderlich Securities, potrivit AFP

Indicatorii americani au consolidat ideea de imbunatatire a economiei americane, inclusiv o scadere a deficitului comercial in iulie si o accelerare a cresterii in activitate in servicii in luna august.

Investitorii au salutat de asemenea inceputul ofensivei de tranzactionare efectuate de BCE pentru a incerca sa stimuleze cresterea economica in zona euro prin scaderea ratei cheie si lansarea unui program de rascumparare a actiunilor de produse financiare.

"Aceste masuri, se spera, va ajuta economia europeana sa recupereze si, intr-un spirit de win-win, va permite companiilor americane de a vinde mai mult pentru companiile si consumatorii europeni", a spus William Lynch de la Hinsdale Associates.

Banca Centrala Europeana (BCE) a redus, joi, dobanda de politica monetara in zona euro la nivelul de 0,05%, un nou minim istoric, de la nivelul de 0,15%, potrivit comunicatului BCE publicat joi. De asemenea, BCE a redus facilitatea de depozit pana la minus 0,20%,(anterior fusese minus 0,10%), ceea ce inseamna ca bancile comerciale vor plati mai mult pentru a plasa la BCE fondurile in exces pe care le detin, chiar daca inghesuiala nu era nici pana acum prea mare. Decizia BCE nu a reprezentat o surpriza, dar arata mai degraba un soi de disperare, cred analistii.