Wall Street a terminat in crestere marti, investitorii aratandu-se increzatori in ceea ce priveste un compromis intre Grecia si creditorii sau: Dow Jones a castigat 0,79% iar Nasdaq 1,30%, scrie AFP.

Indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a crescut cu 138,55 puncte la 17.868,76 puncte iar Nasdaq cu 61,63 puncte pana la 4.787,64 puncte.

Indicele extins S&P 500 a castigat 1,07%, respectiv 21,85 puncte, pana la 2.068,59 puncte.

"Exista speranta unui posibil acord privind Grecia si datoria sa si de aceea piata a fost atat de robusta astazi, in conditiile in care nu exista prea multe evenimente pe plan economic", a rezumat William Lynch, de la Hinsdale Associates.

Guvernul lui Alexis Tsipras, dominat de stanga radicala, finalizeaza in detaliu planul pe care intentioneaza sa-l prezinte miercuri partenerilor sai europeni ca substitut pentru programul de sprijin si reforme aplicat din 2010, intr-un climat optimist, asa cum arata si cresterea de aproape 8% a bursei din Atena.

Piata a primit bine si anuntul unei incetiniri brutale a inflatiei din China, care a scazut in ianuarie sub 1% pentru prima oara in peste cinci ani. Aceasta veste "alimenteaza speranta unor noi masuri de sustinere" de catre banca centrala chineza, au explicat expertii societatii de brokeraj Charles Schwab.