Wall Street a terminat mixt sedinta de marti, nereusind sa gaseasca in primele rezultate trimestriale ale companiilor raspunsurile la intrebarile legate de impactul petrolului si al dolarului asupra economiei: Dow Jones a castigat 0,33% iar Nasdaq a pierdut 0,22%, scrie AFP.

Indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 59,66 puncte pana la 18.036,70 puncte iar Nasdaq a cedat 10,96 puncte pana la 4.977,29 puncte.

Indicele extins a castigat 0,16%, respectiv 3,41 puncte, pana la 2.095,84 puncte.

"Este inceputul sezonului rezultatelor", a afirmat Dan Greenhaus, cautand explicatii pentru slabiciunea pietei, dupa ce bancile JPMorgan Chase si Wells Fargo, precum si Johnson & Johnson, au publicat rezultate superioare asteptarilor.

"Doar cateva grupuri au comunicat pana in prezent, trebuie asteptat finalul saptamanii sau saptamana viitoare pentru ca societatile sa ne povesteasca intr-adevar ce se intampla pe piata", a explicat el.

Datele macroeconomice nu au fost nici ele foarte edificatoare: dolarul a scazut, ceea ce ar trebui sa favorizeze exporturile, iar cursul petrolului a urcat, pozitiv pentru sectorul energiei, dar vanzarile in detaliu din martie au dezamagit, in conditiile in care optimismul intreprinderilor mici si mijlocii nu mai este atat de marcant.