Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis saptamana pe rosu, pe o piata dominata de tranzactiile cu titlurile BRD, care au acoperit un sfert din lichiditatea totala. Valoarea schimburilor incheiate la Bursa a fost de 56,80 milioane de lei, echivalentul a 16,34 milioane de euro, in crestere cu 86,27% fata de sedinta de joi.

“A fost o sedinta frumoasa, din punct de vedere al lichiditatii, care a acumulat opt milioane de euro in ultima sa parte, datorata tilurilor bancare si petroliere. Pe final de sedinta se acumuleaza mult, ceea ce-mi confirma predictia din urma cu o saptamana ca vom asista la o revenire pronuntata a bursei", a declarat Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust.

"Din ce in ce mai multi investitori sesizeaza ca preturile sunt atractive si intra la tranzactionarea de titluri. Se simte, in acest caz, prezenta unor investitori mari, ca urmare a volumelor importante tranzactionate, care nu ar putea fi la indemana oricui”, a mai spus Simionescu.

BET-C, indicele compozit al bursei, a inchis sedinta la nivelul de 6.333,12, in scadere cu 0,49%, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a inregistrat pierderi de 1,13%, la 9.095,01 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a scazut 0,65%, pana la nivelul de 71.509,76. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la 19,05 milioane de lei si a reprezentat 33,5% din rulajul total al pietei.

Cele mai lichide titluri din piata au fost BRD, cu un rulaj de 14,74 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Oltenia si SIF Moldova, care au avut un rulaj de 5,65 milioane de lei, respectiv 5,43 milioane de lei.

Scaderi importante au fost inregistrat de actiunile Sinteza (-12,33%), Apcarom (-8,02%) si Santierul Naval Orsova (-7,74%), in vreme ce cresteri semnificative au cunoscut titlurile Energopetrol (11,84%), Alro (4,65%) si Armatura (4,00%).