Bursa de la New York a inchis aproape neschimbata fata de valorile de ieri in urma unei sesiuni de tranzactionare lipsita de vesti economice importante, investitorii nefiind impresionati de cifrele pe consum sau pe cresterea locurilor de munca in aprilie in SUA: Dow Jones a cedat 0,04%, dar Nasdaq a luat 0,11%.

Dow Jones a scazut cu 7.74 puncte la 18.060,49 de puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut foarte usor cu 5,50 puncte la 4.981,69 puncte.

S & P 500, cel mai urmarit de catre investitori, a ramas aproape stabil, pierzand 0,03%, sau 0,64 puncte, si a incheiat la 2.098,48 puncte.

Piata de capital, care a inceput saptamana cu doua sesiuni usor, lupta pentru a trece de la o crestere neta vineri, care a urmat publicarii cifre corecte, fara a fi exceptional, SUA ocuparea fortei de munca in luna aprilie. "Nu s-a intamplat aproape nimic miercuri. Piata nu are directie, iar nivelul sau variaza foarte putin", a rezumat sesiunea analistul Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital.

Indicele vanzarilor cu amanuntul pe luna aprilie a fost considerat unul usor dezamagitor de catre investitori, "consumatorii preferand sa puna deoparte banii economisiti la pompa (datorita preturilor mai mici la produsele petroliere) in loc de a consuma", a declarat Bill Lynch de la Hinsdale Associates, potrivit AFP.