Wall Street a incheiat in crestere sesiunea de tranzactionare de marti, urmand, inca o data, tendinta burselor europene si asteaptand o clarificare in dosarul grec: Dow Jones a castigat 0,64%, iar Nasdaq 0,51%.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 113,31 puncte pana la 17.904,48 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a castigat 25,58 puncte pana la 5.055,55 puncte.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de numerosi investitori, a castigat 0,57% (11,86 puncte) pana la 2.096,29 puncte.

Aceasta sesiune, care arata ca un rebound tehnic dupa doua sesiuni de scaderi, sugereaza ca "Wall Street este gata sa urmeze Europa in acest moment", a declarat Peter Cardillo, de la Rockwell Global Capital pentru AFP.

Pietele bursiere europene au inchis marti in marea lor majoritate in crestere usoara, parand sa spere in continuare la un acord intre Atena si creditorii sai internationali, la doua zile distanta de o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro.

"Piata este stabila pe parcursul anului, avem zile cu mici cresteri, si zile cu mici scaderi", a declarat la randul sau Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management, fara a vrea sa supra-interpreteze aceasta crestere.