Wall Street a incheiat sesiunea de tranzactionare de joi in crestere neta: Dow Jones a castigat 1:00% iar Nasdaq 1,34%, stabilind un nou record.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 180.10 puncte pana la 18,115.84 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, 68,07 puncte pana la 5.132.95 puncte, bursa electronica depasind recordul precedent stabilit pe 27 mai.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de numerosi investitori, a castigat 0,99% (20,80 puncte) pana la 2.121,24 puncte.

"Am avut o zi foarte buna", a declarat pentru AFP Jack Ablin la BMO. "Investitorii sarbatoresc o Rezerva Federala (Fed) care nu mai este la fel de decisa sa mareasca ratele dobanzilor", a exlicat analistul.

In urma reuniunii de miercuri a Comitetului de politica monetara, Fed a subliniat ca inasprirea politicii sale monetare va fi reluata cand se vor inregistra "noi progrese" pe piata fortei de munca si atunci cand va fi suficient de increzatoare in cresterea inflatiei anuale catre obiectivul de 2%.

"Mesajul principal pe care l-am retinut este faptul ca Fed va majora ratele dobanzilor mai lent decat a spus anterior", a declarat la randul sau Chris Low, de la FTN Financial.