Wall Street a inchis in scadere sesiunea de tranzactionare de luni in scadere usoara, dand dovada de precautie in urma respingerii de catre greci a solicitarilor facute de creditorii internationali, insa o scadere mult mai usoara decat cea a omologilor europeni: Dow Jones a scazut cu 0,26% iar Nasdaq cu 0,34%, informeaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a pierdut 46,53 puncte inchizand la 17.683,58 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a pierdut 17,27 puncte ajungand la 4.991,94 puncte.

Indicele extins S&P 500, considerat reprezentativ de numerosi investitori, a scazut cu 0,39%, respectiv 8,02 puncte, pana la 2.068,76 puncte.

Asemenea majoritatii pietelor mondiale, Wall Street a reactionat negativ la victoria electorala a taberei NU in Grecia, in cadrul referendumul organizat asupra conditiilor de reforma cerute de creditorii internationali, rezultat ce face ca viitorul Greciei in zona euro sa fie incert.

Cu toate acestea, "este un raspuns foarte masurat si este un semn bun", a declarat Alan Skrainka, de la Cornerstone Wealth Management. "Acest lucru arata ca pietele din SUA sunt relativ protejate de criza din Grecia".