Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta de marti in crestere cu doar 0,01%, in vreme ce titlurile societatilor de investitii financiare si cele ale societatilor lichide inregistrau pierderi. Valoarea schimburilor incheiate la BVB a fost de 49,5 milioane de lei, echivalentul a 15,43 milioane de euro, in scadere cu doar 1,8% fata de sedinta anterioara, cand valoarea tranzactiilor a fost de 50,45 milioane de lei.

"Sedinta de azi a fost tipica pentru bursele romanesti. Am deschis pe o usoara cadere, am trecut pe verde, ca la sfarsit sa inchidem pe rosu. Asta si deoarece BVB a urmat tendinta burselor europene", a declarat Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust.

Potrivit lui Simionescu, "lichiditatea a fost destul de buna. Cele cinci SIF-uri sunt in top la valoare, iar dupa volum au intrat in top, pe langa SIF-uri, si Rompetrol si Banca Transilvania".

BET-C, indicele compozit al bursei, a inregistrat o usoara crestere de 0,01%, pana la nivelul de 6.190,02 puncte, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a scazut cu 1,03%, la 8.760,66 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a incheiat sedinta cu 1,55% sub nivelul de luni, atingand 68.142,29 puncte. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la 35,51 milioane de lei si a reprezentat 71,73% din rulajul total al pietei, SIF-urile situandu-se pe primele cinci locuri in topul lichiditatii.

Cele mai lichide titluri din piata au fost SIF Banat Crisana, cu un rulaj de 9,35 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Moldova si SIF Oltenia, care au avut un rulaj de 7,01 milioane de lei, respectiv 6,93 milioane de lei. Pe locurile patru si cinci s-au situat SIF Transilvania si SIF Muntenia cu tranzactii in valoare de 6,52 milioane de lei, respectiv 5,68 milioane de lei.

In sedinta de marti, scaderi importante au fost inregistrat de actiunile Electroaparataj (-8,16%), Agras Vienna Insurance Group (-5,56%) si Mecanica Ceahlau (-5,37%), in vreme ce cresteri importante au cunoscut titlurile TMK Artrom (6,00%), Apcarom (5,56%), UAMT (3,45%).

"Aceasta sedinta nu s-a remarcat prin nimic deosebit, exceptand volatilitatea ceva mai mare pe BET-FI", a incheiat Adrian Simionescu.