Actiunile bancilor elene cotate la Bursa din Atena au inregistrat scaderi de 30% in deschiderea sedintei de marti, anunta Reuters. Este a doua zi de tranzactionari dupa cinci saptamani in care bursa a fost inchisa. Ieri, la redeschidere, actiunile bancilor scazusera deja cu 30% fata de valoarea de dinaintea crizei.

Bursa din Atena a inchis si ziua de luni cu o scadere de 16%, in prima sedinta dupa cinci saptamani in care a avut activitatea suspendata.

De asemenea, titlurile bancare au cazut luni cu 30%, atingand limita zilnica de variatie, in conditiile in care numerosi investitori se inghesuiau sa le vanda, fara a avea practic cine sa le cumpere.

Tranzactionarea pe bursa din Atena a fost suspendata la sfarsitul lunii iunie ca parte a controalelor de capital impuse pentru a evita intrarea in colaps a Greciei.

Oamenii de afaceri greci au aratat duminica ca se asteapta ca ziua de luni sa fie una de pierderi masive, piata de valori de la Atena deschizandu-se dupa o pauza de cinci saptamani, in incercarea de a opri colapsul financiar al Greciei.

"Posibilitatea de a vedea chiar si o singura crestere in sesiunea de maine este aproape de zero", declara duminica Takis Zamanis, trader-sef la Beta Securities.