Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Dupa primirea avizului CNVM,

Morgan Stanley va detine 5% din drepturile de vot ale Bursei de la Sibiu

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 29 noiembrie 2007, 13:55 Economie | Burse

Banca de investitii Morgan Stanley International Holding a obtinut joi aprobarea Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) de a controla, in mod indirect, maximum 5% din drepturile de vot ale Bursei Monetar - Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS). De asemenea, CNVM a aprobat intentia Morgan Stanley de a prelua 50% din societatea de servicii de investitii financiare HTI Valori Mobiliare.

"Se aproba intentia Morgan Stanley International Holding de a detine in mod indirect, impreuna cu persoanele implicate, actiuni ale S.C. Bursa Monetar - Financiara si de Marfuri Sibiu, ce ar conduce la detinerea a maximum 5% din drepturile de vot ale operatorului de piata", se arata inntr-un raport al Comisiei.

Cele doua decizii vor intra in vigoare la data comunicarii acestora catre Morgan Stanley.

Potrivit NewsIn, urma ultimei majorari de capital de la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, in actionariatul acesteia au intrat Morgan Stanley, Bursa din Varsovia, care a achizitionat 1,88% din capitalul social, si Societatea de Administrare a Investitiilor Romano-Americana SIRA.

Bursa de la Sibiu are un capital social de 3,25 milioane de lei, divizat in 16.270 acţiuni, cu o valoare nominala de 200 lei.

Cel mai mare actionar al BMFMS este casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare, care detine direct 7,38% din capitalul social, si indirect 8,43%, cu Goa Invest. Statutul BMFMS prevede ca un actionar nu poate detine mai mult de 5% din drepturile de vot in cadrul adunarii generale.

In ceea ce priveste preluarea a 50% din HTI Valori Mobiliare, societatea de servicii de investiţii financiare are obligatia ca, in termen de 60 de zile de la data acestei decizii, sa depuna la CNVM documentele aferente modificarii autorizatiei de funcţionare a societăţii ca urmare a schimbarii structurii actionariatului, in caz contrar decizia pierzandu-si valabilitatea.

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

48 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri