Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Dupa primirea avizului CNVM,

Morgan Stanley va detine 5% din drepturile de vot ale Bursei de la Sibiu

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 29 noiembrie 2007, 13:55 Economie | Burse

Banca de investitii Morgan Stanley International Holding a obtinut joi aprobarea Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) de a controla, in mod indirect, maximum 5% din drepturile de vot ale Bursei Monetar - Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS). De asemenea, CNVM a aprobat intentia Morgan Stanley de a prelua 50% din societatea de servicii de investitii financiare HTI Valori Mobiliare.

"Se aproba intentia Morgan Stanley International Holding de a detine in mod indirect, impreuna cu persoanele implicate, actiuni ale S.C. Bursa Monetar - Financiara si de Marfuri Sibiu, ce ar conduce la detinerea a maximum 5% din drepturile de vot ale operatorului de piata", se arata inntr-un raport al Comisiei.

Cele doua decizii vor intra in vigoare la data comunicarii acestora catre Morgan Stanley.

Potrivit NewsIn, urma ultimei majorari de capital de la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, in actionariatul acesteia au intrat Morgan Stanley, Bursa din Varsovia, care a achizitionat 1,88% din capitalul social, si Societatea de Administrare a Investitiilor Romano-Americana SIRA.

Bursa de la Sibiu are un capital social de 3,25 milioane de lei, divizat in 16.270 acţiuni, cu o valoare nominala de 200 lei.

Cel mai mare actionar al BMFMS este casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare, care detine direct 7,38% din capitalul social, si indirect 8,43%, cu Goa Invest. Statutul BMFMS prevede ca un actionar nu poate detine mai mult de 5% din drepturile de vot in cadrul adunarii generale.

In ceea ce priveste preluarea a 50% din HTI Valori Mobiliare, societatea de servicii de investiţii financiare are obligatia ca, in termen de 60 de zile de la data acestei decizii, sa depuna la CNVM documentele aferente modificarii autorizatiei de funcţionare a societăţii ca urmare a schimbarii structurii actionariatului, in caz contrar decizia pierzandu-si valabilitatea.

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

48 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri