Wall Street a scazut usor in sesiunea de marti dupa ce a asimilat rezultatele contrastante din sectorul comertului cu amanuntul, monitorizand totodata caderea burselor chineze: Dow Jones a pierdut 0,19% iar Nasdaq 0,64%, transmite AFP.

Conform rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a pierdut 33,84 puncte pana la 17.511,34 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a pierdut 132,35 ajungand la 5.059,35 puncte.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de investitori, a scazut cu 5,52 puncte (-0,26%) pana la 2.096,92 puncte.

Sesiunea a fost marcata de "un lucru incurajator si de o ingrijorare", arata Gregori Volokine de la Meeschaert Financial Services. "Au fost incurajatoare rezultatele Home Depot si noile cifre pentru noile constructii imobiliare, care sunt la cel mai inalt nivel din 2007".

Insa, pe plan international, Wall Street a resimtit "ingrijorarile care se accentueaza cu privire la o incetinire economica a Chinei, dupa o scadere neta a burselor tarii cu cea mai mai populatie din intreaga lume", au subliniat expertii de la casa de brokeraj Charles Schwab.

Bursa din Shanghai a scazut cu peste de 6% in sesiunea de marti, cea mai mare scadere din ultimele trei saptamani, iar investitorii sunt ingrijorati de faptul ca eforturile guvernului de la Beijing de sprijinire a economiei si pietelor chineze sunt insuficiente.