Fondul Proprietatea analizeaza "optiuni strategice" pentru a-si reduce participatia in OMV Petrom de la 19% pana sub 15%, inclusiv printr-o listare de certificate de depozit bazate pe titluri SNP pe bursa din Londra

Fondul continua sa analizeze optiuni strategice pentru o potentiala reducere a participatiilor detinute in OMV Petrom S.A. sub pragul de 15% din capitalul social subscris al Societatii inclusiv prin intermediul unei oferte publice privind atat actiuni, cat si Certificate de Depozit avand drept suport actiuni (GDR), urmand ca GDR-urile sa fie listate pe London Stock Exchange, arata un raport curent al FP transmis catre Bursa de Valori Bucuresti, ASF si London Stock Exchange.

Orice asemenea tranzactie este conditionata atat de existenta unor conditii de piata favorabile, cat sᅩi de obtinerea aprobarilor necesare, precizeaza Fondul.

FP detine in prezent 19% din capitalul social subscris al Societatii, reprezentand 32,86% din valoarea activului net al Fondului (la 31 iulie 2015), se arata in raport

"Analiza ramane in continuare deschisa, este subiect al altor numeroase elemente si conditii de piata, iar o decizie ferma de a merge mai departe cu o tranzactie nu a fost inca luata. Astfel cum a fost raportat anterior (5 martie 2014), anunturi subsecvente se vor face cand o decizie ferma va fi luataᅩ in acest sens", mai transmite Fondul Proprietatea.