Bursa de pe Wall Street a scazut puternic marti, afectata de ingrijorarile privind cresterea economica, in ajunul anuntarii unui indicator chinezesc atent urmarit, si afectata de valorile inregistrate pe bursele europene: Dow Jones a pierdut 1,09% iar Nasdaq 1,50%, informeaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a scazut cu 179,72 puncte, ajungand la 16.330,47 puncte, iar Nasdaq cu 72,23 puncte, ajungand la 4.756,72 puncte.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de investitori, a scazut cu 1,23%, ajungand la 1.942,74 puncte, limitandu-si totusi pierderile spre sfarsitul sesiunii de tranzactionare.

"Suntem in mijlocul unei perioade teama privind cresterea, declansata de presedintele (Rezervei federale) Janet Yellen" joia trecuta, dupa decizia Fed de a lasa ratele dobanzilor la un nivel mai scazut, a explicat Alan Skrainka, de la Cornerstone Wealth Management.

Bursele europene au scazut si ele puternic marti, determinandu-i pe investitori americani, aflati cu ochii pe pietele financiare de pe batranul continent, sa reactioneze negativ.

Investitorii americani "supravegheaza statisticile de peste tot si, chiar daca China afiseaza o crestere anuala de 7%, acestia nu cred, astfel incat inceo sa isi devalorizeze actiunile pentru a reflecta ceea ce ar putea fi un climat de crestere foarte lenta in lunile care vin", a adaugat analistul.