Wall Street a incheiat sesiunea de tranzactionare de marti in crestere usoara, majorarea pretului petrolului compensand impactul ingrijorarilor de pe plan geolopolitic provocate de doborarea unui avion rusesc de catre turci in Orientul Mijlociu: indicele Dow Jones a castigat 0,11% iar Nasdaq 0,01%, informeaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 19,51 puncte, ajungand la 17.812,19, iar Nasdak, dominat de tehnologie, doar 0,33 puncte, pana la 5.102,81 puncte.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de investitori, a castigat 0,12% (2,55 puncte, ajungand la 2.089,14 puncte).

In scadere intreaga dimineata, indicii au beneficiat, in cele din urma, de cresterea neta a cursului petrolului, ea insasi atribuita, in mare masura, tensiunilor geopolitice, dupa ce Turcia a doborat un avion militar rus.

Valorile legate de energie, per total, reprezinta sectorul cu cea mai mare crestere din cadrul acestei sedinte - 2,19%.

Pe de alta parte, aceleasi ingrijorari au facut ca bursele din Paris si Frankfurt sa inchisa in scadere neta.

"Este o chestiune de timp, pentru ca piata americana nu s-a orientat catre crestere dupa inchiderile din Europa, insa este dificil de stiut daca Europa se va orienta maine, in od egal, catre crestere", a comentat Jack Ablin de la BMO Private Bank.