Bursa de pe Wall Street a crescut marti, indicii inregistrand fluctuatii amplificate volumul limitat de tranzactii cu 3 zile inainte de Craciun: Dow Jones a castigat 0,95% iar Nasdaq 0,65%, informeaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 165,65 puncte iar Nasdaq, dominat de tehnologie, 32,19 puncte ajungand la 5.001,11 puncte.

Indicele extins S&P 500, considerat reprezentativ de catre numerosi investitori, a castigat 17,82 puncte (0,88%) ajungand la 2.038,97 puncte.

Precum in ziua anterioara, indicii au evoluat timid in timpul primei parti a sesiunii, inainte de a-si accelera cresterea.

"Astazi am observat inca enorma capacitate de rezistenta a pietii", care isi revine dupa un sfarsit de saptamana slab, considera Michael James, de la Wedbush Securities.

"Desi raman multe ingrijorari atat in SUA cat si pe plan international, pur si simplu asta nu inseamna ca se ajuge atat de usor la caderea pietii", a insistat analistul.

"Exista prea multe ingrijorari pentru ca datele sa ajunga la un nou record, insa, pe de alta parte, investitorii sunt destul de optimisti pentru a impiedica o scadere foarte mare", mai arata Michael James.