Wall Street a incheiat sedinta de tranzactionare de marti in crestere, intr-o piata reasigurata de prudenta presedintelui Rezervei Federale, Janet Yellen: Dow Jones a castigat 0,56%, iar Nasdaq 1,67%, transmite AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 97,72 puncte, ajungand la 17.633,11 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, 79,84 puncte, ajungand la 4.846,62 puncte.

Idicele extins S&P 500, considerat reprezentativ de catre numerosi investitori, a crescut cu 17,96 puncte, sau 0,88%, pana la 2.055,01 puncte.

Piata, aflata intr-un punct mort la inceputulsesiunii, s-a orientat in mod clar pe verde odata cu declaratiile lui Yellen, care s-a aratat reticenta la o noua majorare a dobanzii cheie.

Daca saptamana trecuta diversi oficiali ai Fed pareau sa ia in considerare o restrangere monetara luna viitoare, presedintele Fed a adoptat un ton foarte prudent, spunand doar ca in urmatorii ani vor fi adecvate doar cresteri "treptate".

"Avand in vedere riscurile la adresa perspectivelor economice, consideram ca Comitetul monetar ar trebui sa procedeze cu prudenta in ajustarea politicii monetare", a spus ea.

Yellen "a exclus practic aprilie si iunie", ca date posibile ale unei viitoare inaspriri monetare, a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management, estimand ca acest lucru ar trebui sa incurajeze achizitiile de active considerate riscante, cum ar fi actiunile, cel putin pe termen foarte scurt.