​Actiunile chinezesti au scazut abrupt luni, ajungand la minimele ultimelor opt luni, sperantele investitorilor pentru o revenire economica puternica stingandu-se, acestia fiind ingrijorati si de posibile noi legi contra speculatorilor, informeaza Reuters.

Bursa din ShanghaiFoto: Flickr / Aaron Goodman

Dupa corectia de aproape trei procente de vineri, indexul CSI300 al celor mai tranzactionate companii a scazut cu 2,1%, pana la 3.062 puncte, iar Shanghai Composite Index a pierdut 2,8%, pana la 2.832 de puncte.

Datele privind comertul, publicate duminica, au redus sperantele investitorilor pentru o revenire economica sustenabila, atat exporturile cat si importurile scazand mai mult decat se anticipase.

Aceste sperante au fost si mai mult temperate de un articol aparut luni in People’s Daily, portavocea partidului comunist.

In material se citeaza o “sursa cu autoritate” ce afirma ca trendul economic al Chinei va fi “in forma de L”, mai degraba decat “in forma de U” si sigur nu “in forma de V”.

Sursa a spus si ca guvernul nu va folosi investitii masive sau o expansiune rapida a creditarii pentru a stimula cresterea economica.