George Soros, miliardarul care si-a castigat faima pariind impotriva lirei sterline in 1992 nu a speculat impotriva monedei britanice inainte de votul britanic pentru iesirea din UE, dar a facut profit din alte pariuri pe scadere dupa rezultatul pentru Brexit, a spus un purtator de cuvant al acestuia, potrivit Reuters.

George SorosFoto: Wikipedia

“George Soros nu a speculat impotriva lire sterline in timp ce argumenta pentru ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. De fapt, era long (paria pe crestere nota red.) pe pound-ul britanic in perioada dinaintea votului”, a spus reprezentantul miliardarului.

“Totusi, datorita opticii sale negative (bearish) privind pietele mondiale, domnul Soros a profitat din alte investitii”, a declarat purtatorul de cuvant.

Investitorul a spus sambata ca votul de joi face "dezintegrarea UE practic ireversibila" si ca efectele referendumului de joi vor dauna cel mai probabil Regatului Unit

Miliardarul american de origine ungara, care a fortat prabusirea lirei sterline in septembrie 1992 in urma unui atac speculativ ce l-a transformat intr-o celebritate globala, avertizase cu doua zile inaintea referendumului ca lira se va devaloriza si mai puternic decat acum un sfert de secol in cazul unui Brexit.