Cotatia petrolului recupereaza marti o parte din pierderile din ultimele zile, pe o piata preocupata inca de consecintele economice ale deciziei britanicilor de a parasi Uniunea Europeana. Ingrijorate un divort lung si dureros intre Regatul Unit si UE, pietele financiare au fost pe rosu din nou luni, bancile britanice si sterlina platind cel mai mare pret.

Pietele asiatice erau si ele pe rosu marti dimineata. Insa, bursa din Tokyo, cea mai importanta din Asia, a inchis marti cu o crestere modesta, de 0,09%, dupa ce indicele principal Nikkei pierduse peste 2% in debutul sedintei de marti, scrie Reuters.

Un baril de titei light sweet crude (WTI) pentru livrare august a castigat 64 de centi pana la 46.97 dolari pe bursele electronice din Asia.

Titeiul Brent, referinta europeana a petrolului pentru livrare luna august, a castigat 60 de centi, fiind cotat la 47,76 dolari.

Bursa americana inchisese luni seara in scadere importanta dupa Brexit. Indicele Dow Jones a pierdut 1,50%, iar Nasdaq 2,41%.