Actiunile Nintendo, care au crescut cu peste 100% de la lansarea, la inceputul lunii iulie, a vanatorii virtuale Pokemon Go, scadeau luni dimineata cu 17%, dupa ce grupul a anuntat ca se asteapta la un impact "limitat" al succesului acestui joc asupra rezultatelor sale, scrie AFP.

Pokemon GoFoto: Captura YouTube

La o ora de la inceputul tranzactiilor pe bursa din Tokyo, actiunile cadeau sub 23.300 de yeni (199,574 euro), respectiv un recul cu 17,4% in raport cu cotatia de la inchiderea de vineri.

Nintendo, inventatorul acestor "monstri de buzunar" in urma cu peste doua decenii, nu este direct implicat in jocul care cunoaste un impact planetar: Niantic este dezvoltatorul acestei aplicatii gratuite, dar cu functionalitati pe baza de plata.

Nintendo detine 32% din drepturile de vot la The Pokemon Company, care gestioneaza marca Pokemon, si "va primi drepturi de licenta precum si un beneficiu pentru colaborarea sa in dezvoltarea si gestionarea aplicatiei", a explicat Nintendo intr-un comunicat.

Din cauza acestei implicari reduse, gigantul japonez nu prevede la acest stadiu sa isi modifice previziunile financiare anuale anuntate la finalul lui aprilie, in ciuda succesului fenomenal al jocului. Nintendo anunta atunci ca spera sa isi dubleze profitul anual in 2016-2017 la 35 de miliarde de yeni (circa 300 de milioane de euro), pentru o cifra de afaceri neschimbata de 500 miliarde yeni (4,2 miliarde euro).

"Acest comunicat vizeaza sa incite piata sa revina la ratiune", au comentat analistii de Morgan Stanley MUFG intr-o nota citata de agentia Bloomberg.