Pietele financiare cresteau marti, apreciind, dupa prima dezbatere intre cei doi candidati la prezidentialele americane, ca Hillary Clinton a castigat disputa, potrivit AFP.

Tokyo a inchis in crestere cu 0,8%, o schimbare de tendinta fata de deschiderea in scadere a sedintei de tranzactionare.

Sydney si-a revenit dupa un recul initial in timp ce bursa din Hong Kong castiga peste 1% dupa amiaza. Seulul, Bangkokul si Singapore erau si ele pe verde.

"In termeni politici, nicio indoiala in favoarea lui Clinton, in termeni de tonalitate si emotie, Clinton este de asemenea in fata. Castiga pe ambele tablouri, aceasta este evaluarea mea pentru moment", a declarat pentru Bloomberg News Michael McCarthy, analist la CMC Markets.

Pe piata valutara, yenul, valoare refugiu prin excelenta, scadea, in conditiile in care monedele pietelor emergente progresau, investitorii revenind la sentimente mai buna fata de monedele considerante mai riscante.

Pesosul mexican crestea si el, dupa ce se confruntase cu o scadere record, castigand aproape 2%.

"Pesosul, dolarul canadian (...), dolarul australian s-au intarit toate", arata si Sean Callow, de la Westpac Banking, pentru Bloomberg.

In opinia lui Angus Nicholson, analist la IG ltd in Melbourne, "Trump este considerat majoritar drept un factor negativ pentru piete".