Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bursa incepe anul in scadere

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 3 ianuarie 2008, 17:26 Economie | Burse

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-au depreciat in prima sedinta de tranzactionare din acest an cu peste 2%, cea mai mare scadere, de 2,63%, fiind inregistrata de indicele celor mai lichide zece titluri listate. Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 32,13 milioane de lei, echivalentul a 8,93 milioane de euro, din care 27,83 milioane de lei, 7,73 milioane de euro, au reprezentat transferurile cu actiuni.

BET-C, indicele compozit al bursei, a pierdut 2,17%, pana la nivelul de 6.521,06 puncte, iar indicele celor mai lichide zece titluri listate, BET, a scazut cu 2,63%, pana la 9.567,16 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societati financiare, s-a depreciat cu 2,61%, atingand 76.616,79     puncte. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la aproximativ 14,66 milioane de lei si a reprezentat 45,62% din rulajul total al pietei.

Titlurile SIF Oltenia au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 5,59 milioane de lei, fiind urmate de actiunile Transelectrica si SIF Moldova, care au avut un rulaj de 3,23 milioane de lei, respectiv 3,14 milioane de lei.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica s-au situat in topul pierderilor (-9,28%), urmate de Impact Developer & Contractor (-8%) si Aerostar (-6,47%), in vreme ce in topul cresterilor s-au situat titlurile UAMT (9,80%), Amonil (9,11%), Armatura (3,01%).

Drepturile de alocare Transgaz au suferit o corectie de 2,99% pana la 325 lei pe drept alocare.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

208 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri