Bursa din Sibiu a anuntat, joi, lansarea spre tranzactionare a unui nou produs derivat precum si schimbarea site-ului institutiei. Astfel, incepand cu data de 3 ianuarie 2008, a fost lansat la tranzactionare un nou contract futures pe cursul in lei al monedei EURO avand simbolul RON/EUR5, respectiv a optiunilor pe contractul futures RON/EUR5, cu simbolul OPRON/ EUR5. De asemenea, noul site al institutiei poate fi gasit la adresa www.sibex.ro.

Potrivit unui comunicat de presa al institutiei, CNVM a remis bursei sibiene certificatele de inregistrare cu numerele 66 si 67 din 20.12.2007. Marimea obiectului contractului futures RON/EURO5 este de 5000 de euro iar pasul de tranzactionare de 0.0001 Ron (0,5 Ron/contract). Scadentele disponibile sunt la 3, 6, 9 si 12 luni. Data scadenta va fi a treia zi de vineri din luna de scadenta iar daca acesta nu este zi lucratoare, data va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia vineri din luna de scadenta.

„Tinand cont de cererea crescuta de pe piata derivatelor valutare din finalul lui 2007 si de prezenta in piata a investitorilor de talie, ne-am orientat catre lansarea unui contract mai mare valoric pe raportul de schimb leu/euro prin care sa raspundem semnalelor venite din partea investitorilor” a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.

Noul contract RON/EUR5 este destinat in special investitorilor care apeleaza la strategii de protectie a portofoliilor si afacerilor si va fi tranzactionat in paralel cu contractul RON/EURO cu marimea de 1000 euro, utilizat in special de speculatorii care vor sa profite de miscarile de pret din piata valutara.

Nu in ultimul rand, oficialii Bursei sibiene au mai anuntat lansarea noului site al institutiei: www.sibex.ro si a noii sigle SIBEX (Sibiu Exchange), aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare de prin decizia nr. 2210/15.11.2007.