Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat scaderi importante in sedinta de joi, pentru a patra zi consecutiv, indicele celor mai lichide titluri listate pierzand aproape 4%. Valoarea tranzactiilor incheiate a urcat la 69,29 milioane de lei, echivalentul a 18,81 milioane de euro, cu 18,46% mai mult decat in sedinta precedenta.

Din volumul total al rulajului de miercuri, drepturile de alocare Transgaz au inregistrat o lichiditate de 3,75 milioane de lei. Cotatia de inchidere al unui drept de alocare a fost de 303,1 lei lei, cu 1,75% sub valoarea de miercuri.

BET-C, indicele compozit al bursei, a pierdut 3,44%, pana la nivelul de 6.133,28 puncte, iar indicele celor mai lichide zece titluri listate, BET, s-a depreciat cu 3,97%, pana la 8.948,61 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societati financiare, care a atins 69.725,47 puncte, cu 1,19% mai putin decat in sedinta anterioara.

"Am fost surprins ca scaderile au continuat. M-as fi asteptat la o consolidare a pietei, pentru ca deprecierile din zilele anterioare au fost corelate cu pietele externe, iar ieri seara acestea si-au revenit", a declarat pentru HotNews.ro Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

"Sedinta de azi a fost ca si cea precedenta, aparent fara o corelatie cu pietele externe. Realitatea este ca exista un anumit sentiment de teama si panica determinat de o posibila recesiune in Statele Unite", ne-a precizat Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust.

"Exista foarte multi vanzatori mici si medii care domina piata, iar deprecierile au continuat", a mai spus Simionescu.

Titlurile SIF Moldova au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 9,86 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Oltenia si BRD - Groupe Societe Generale, care au avut un rulaj de 9,49 milioane de lei, respectiv 6,58 milioane de lei. Bnaca Transilvania s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 6,33 milioane de lei, iar SIF Banat Crisana, cu un rulaj de 6,05 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Actiunile companiei Mefin s-au situat in topul pierderilor (-10,04%), urmate de Turism Felix Baile Felix (-9,09%) si Mecanica Ceahlau (-8,70%), in vreme ce titlurile Amonil (4,87%), Titan (4,79%) si Comelf (4,17%) s-au situat in topul cresterilor.