Apple Inc a devenit prima compania americana cu o valoare de piata de peste 800 de miliarde de dolari, investitorii pariind pe succesul noilor modele iPhone pentru revitalizarea vanzarilor, transmit Bloomberg si Reuters, citate deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actiunile Apple au terminat sedinta de marti in crestere cu 1%, la 153,99 dolari, ceea ce ofera grupului american o valoare totala de aproximativ 803 miliarde de dolari. Anul acesta, titlurile au urcat cu 33% la Bursa de la New York, in urma lansarii programului de rascumparare de actiuni, extins saptamana trecuta de la 175 la 210 miliarde de dolari.

Apple va lansa trei noi modele de iPhone anul acesta, pentru a marca aniversarea a 10 ani de la aparitia primului model. Compania testeaza un nou tip de ecran, noi materiale si camere foto mai performante, pentru a stimula vanzarile.

Actiunile Apple s-au scumpit pana la noi maxime in trimestrul doi, daranalistii sunt optimisti ca titlurile companiei mai au loc de crestere, scria luna trecuta MarketWatch.

RBC Capital Markets a ridicat tinta de pret pentru anul acesta de la 155 dolari la 157 dolari pe actiune si a reiterat faptul ca apreciaza ca aceste actiuni vor creste mai mult decat piata.

Tinta de pret avansata ar insemna o capitalizare de piata de 842 miliarde dolari, fata de 740 mld. acum.