Bursa Valori Bucuresti (BVB) a consemnat in sedinta de tranzactionare de marti o scadere usoara, trei din cei patru indici inchizand pe verde. Lichiditatea s-a ridicat la nivelul de 50,13 milioane de lei, echivalentul a 13,55 milioane de euro, iar capitalizarea pietei a urcat la 76,40 miliarde de lei.

"Sedinta de azi s-a inscris in aceeasi atipicitate de inceput de an. Toata lumea se astepta ca bursa sa fie pe verde, insa a deschis pe verde, a scazut apoi mai mult decat inchiderea de ieri, pentru ca, pe final, sa se intre puternic la cumparare, iar preturile sa creasca", a descris sedinta bursiera de marti Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust.

Potrivit lui Simionescu, era de asteptat la aceste evolutii avand in vedere corectiile puternice din ultima perioada.

Drepturile de alocare Transgaz au atras 3,62 milioane lei, cotatia de inchidere al unui drept de alocare fiind de 291,1 lei, cu 1,78% peste valoarea de luni.

BET-C, indicele compozit al bursei, a scazut usor cu 0,12%, pana la nivelul de 5.844,54 puncte. Indicele celor mai lichide zece titluri listate, BET, s-a apreciat cu 0,73%, pana la 8.588,25 puncte, iar ROTX, indicele jucat la Bursa din Viena a urcat cel mai cu 0,47% pana la 18.964,92 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societati financiare, a urcat cu 2,26%, atingand 67.225,08 puncte. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la aproximativ 22,96 milioane de lei si a reprezentat 45,8% din rulajul total al pietei.

Titlurile Banca Transilvania au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 6,57 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Oltenia si SIF Oltenia, care au avut un rulaj de 6,02 milioane de lei, respectiv 5,85 milioane de lei. SIF Banat Crisana s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 4,34 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 4,01 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Actiunile companiei Energopetrol s-au situat in topul pierderilor (-8,70%), urmate de UAMT (-5%) si Titan (-4,62%), in vreme ce titlurile Electroaparataj (10%), Vrancart (8,55%) si SIF Muntenia (4,06%) s-au situat in topul cresterilor.

"S-ar putea ca pretul sa mai sufere cateva corectii, insa nu foarte mult, iar investitorii sa cumpere din ce in ce mai mult. Preturile fiind foarte jos in acest moment, se va intra din ce in ce mai mult la cumparare, astfel incat preturile actiunilor vor urca", a mai spus directorul general al Vienna Investment Trust.