ING Bank va intra broker pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in timp ce Raiffeisen Bank a anuntat marti ca nu va mai oferi in portofoliul sau serviciile de tranzactionare cu actiuni, titluri de stat si alte instrumente financiare intermediate pe piata bursiera, in numele si pentru clientii sai, din cauza ca cererea pentru astfel de produse este modesta, transmite news.ro.

"In urma hotararii Consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB) din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calitatii de participant la sistemul de tranzactionare al BVB pe piata reglementata la vedere si inscrierea in Registrul Participantilor pentru ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti", arata un anunt publicat marti pe site-ul bursei.

ING Bank iesise din activitatea de brokeraj in anul 2012.

La randul sau, Raiffeisen Bank a anuntat marti ca, incepand de anul viitor, nu va mai oferi servicii de tranzactionare cu actiuni, titluri de stat si alte instrumente financiare intermediate pe piata bursiera, in numele si pentru clientii sai.

"Continuam eforturile de simplificare a activitatii bancare, in special in contextul noilor reglementari europene care au ca efect cresterea complexitatii si a costurilor aferente serviciului de tranzactionare de instrumente financiare, in conditiile in care cererea pentru astfel de produse ramane modesta pe ansamblul pietei locale. Vom continua sa oferim clientilor nostri fondurile de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management si servicii dedicate segmentelor Premium si Private Banking", spune James Stewart, vicepresedintele pentru Trezorerie si Piete de Capital al Raiffeisen Bank, intr-un comunicat.

Oficialii spun ca Raiffeisen Bank va facilita transferul catre entitati specializate ale grupului Raiffeisen pentru clientii institutii financiare si pentru clientii persoane fizice cu portofolii individuale mari.