Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de vineri in crestere cu peste 3,5%, o apreciere mai importanta inregistrand-o indicele celor cinci societati de investitii financiare. Lichiditatea din piata principala a urcat cu 4,64%, comparativ cu ziua anterioara, pana la 87 milioane de lei, echivalentul a 23,08 milioane de euro.

"O sedinta animata de optimism, foarte lichida, cu aprecieri insemnate", a caracterizat Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust, sedinta bursiera de vineri.

"Daca e sa luam in calcul ce s-a intamplat de la inceputul anului, este placut sa asistam la o intoarcere furtunoasa. Azi s-au facut tranzactii cu pachete mari, ceea ce inseamna ca au revenit investitorii", a mai spus Simionescu.

BET-C, indicele compozit al bursei, a urcat cu 4,03%, pana la nivelul de 5.472,58 puncte, iar indicele celor mai lichide zece companii listate, BET, s-a apreciat cu 3,91%, pana la nivelul de 7.915,81 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a consemnat cel mai mare avans atingand 65.330,12 puncte, cu 6,28% mai mult decat in sedinta de joi.

Titlurile SIF Oltenia au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 17,31 milioane de lei, fiind urmate de actiunile Banca Transilvania si SIF Moldova, care au avut un rulaj de 11,92 milioane de lei, respectiv 10,76 milioane de lei. BRD Groupe - Societe Generale s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 10,32 milioane de lei, iar Transgaz, cu un rulaj de 8,11 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

In sedinta de vineri doar doua societati listate au inregistrat pierderi. Tilurile Sinteza s-au depreciat cu 4,29%, iar cele ale Zentiva s-au depreciat cu 1%. In topul cresterilor s-au situat actiunile Mechel Targoviste (11,54%), Grupul Industrial Electrocontact (11,23%) si Mecanica Ceahlau (11,11%).

"In mod firesc, dupa asemenea cresteri, ar trebui sa aiba loc o usoara corectie, insa dupa scaderile mari de la inceputul anului aceasta s-ar putea sa nu mai aiba loc, sau sa fie o corectie intra-day", a apreciat directorul general al Vienna Investment Trust.