Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat joi regimul de tranzactionare a contractelor futures avand ca activ suport actiuni, ce urmeaza sa se tranzactioneze la Bursa de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat al institutiei. Pretul final de decontare al acestor instrumente financiare derivate se va calcula pe baza pretului mediu ponderat cu volumul tranzactiilor incheiate pe piata reglementata la vedere in ultima zi de tranzactionare (ziua scadentei).

Pretul zilnic de decontare al contractelor futures avand ca suport actiuni va fi determinat pe baza pretului de licitatie al contractului futures stabilit in baza algoritmului de fixing in cadrul etapei de inchidere din ziua curenta.

Potrivit NewsIn, pe langa derivatele pe actiuni, Bursa de Valori Bucuresti a lansat pana in prezent contracte derivate pe doi dintre indicii sai, BET (BET Index Futures) si BET-FI (BETFX Index Futures).

Bursa de Valori Bucuresti mai asteapta avizul CNVM pentru lansarea contractelor la termen (futures) avand ca activ suport dolarul american (USD) si moneda unica europeana - euro (EUR).