Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au scazut in sedinta de marti, pe fondul deprecierilor de pe pietele internationale. Valoarea tranzactiilor incheiate a urcat cu 83,3% fata de sedinta precedenta, pana la valoarea de 26,23 milioane de lei, echivalentul a 7,23 milioane de euro.

"Desi a crescut fata de sedinta pecedenta, lichiditatea s-a mentinut totusi la o valoare mica si a fost generata in special de volumele mari pe titlurile indicelui BET. Se pare ca au intervenit vanzatorii straini, care a incheiat tranzactii nu foarte importante, dar suficiente pentru a provoca scaderile pietei", a declarat Gabriel Necula, analist Prime Transaction, citat de NewsIn.

BET-C, indicele compozit al bursei, a pierdut 2,50%, pana la nivelul de 5.117,21 puncte, iar indicele celor mai lichide zece companii listate, BET, s-a depreciat cu 3,44%, atingand nivelul de 7.353,24 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a atins valoarea de 62.257,34 puncte la inchiderea sedintei, cu 1,37% mai putin decat in sedinta de luni.

"Pe termen scurt, multi investitori vor decide sa stea deoparte si sa astepte evolutiile viitoare, precum si datele macroeconomice interne. Anticipam ca de abia la jumatatea anului piata va putea lua o tendinta de crestere", a mai spus Gabriel Necula.

In sedinta de marti, societatile bancare si cele din domeniul energiei s-au aflat in topul lichiditatii. Astfel, Titlurile Bancii Transilvania au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 4,99 milioane de lei, fiind urmate de actiunile BRD - Groupe Societe Generale si Transgaz, care au avut un rulaj de 3,22 milioane de lei, respectiv 2,98 milioane de lei. Transelectrica s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 2,96 milioane de lei, iar Petrom, cu un rulaj de 2,14 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Actiunile Impact Developer & Contractor s-au situat in topul pierderilor (-5,80%), urmate de cele ale companiei Electroputere (-5,64%) si Sinteza (-5,51%), in vreme ce titlurile Electroaparataj (9,59%), Zimtub (7,79%) si Titan (4,51%) s-au situat in topul cresterilor.