Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat scaderi de peste 2% in sedinta de luni, pierderi mai importante inregistrand indicele celor cinci societati de investitii financiare. Lichiditatea din piata principala s-a mentinut la un nivel scazut, de 27,13 milioane de lei (7,43 milioane euro), fiind insa cu 40% mai mare decat in sedinta de vineri.

"Sedita de azi a bursei se incadreaza in evolutia din ultima perioada, in contradictie insa cu evolutiile burselor europene. Se vede o lipsa de interes din partea participantilor. Se asteapta unele semnale pentru ca piata se se aseze pe un anumit trend, iar acestea ar putea veni din pietele externe, printr-o reasezare a pietelor sau un semn de revenire a economiei mondiale", a dclarat pentru HotNews.ro Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust.

BET-C, indicele compozit al bursei, a scazut cu 2,32% fata de sedinta anterioara, pana la 4.967,94 puncte, iar indicele celor mai lichide titluri listate, BET, a coborat cu 2,33%, la 7.128,75 puncte.

Indicele celor cinci societati de investitii financiare, BET-FI, s-a depreciat cel mai mult, cu 2,72%, atingand 59.396,65 puncte.

Cele mai tranzactionate titluri au fost cele ale Bancii Transilvania, care a avut un rulaj de 6,52 milioane de lei, urmate de cele ale BRD - Groupe Societe Generale si SIF Moldova care au avut un rulaj de 3 milioane de lei, respectiv 2,77 milioane de lei. SIF Oltenia s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 2,28 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 2,15 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

In sedinta de luni, cele mai slabe evolutii au fost inregistrate de actiunile Electroaparataj (-9,43%), Sinteza (-7,35%) si Condmag (-6,36%), in vreme ce titlurile Companiei Energopetrol (5,63%), Zimtub (1,90%) si Amonil (2,94%) s-au situat in topul cresterilor.

"Corectiile destul de mari de la bursa fac ca preturile actiunilor sa devina atractive, iar in curand cred ca se va intra din ce in ce mai mult la cumparare", a mai spus Adrian Simionescu.