Banca Comerciala Romana (BCR) a fost admisa de Depozitarul Central ca participant la sistemul de compensare si registru, fara a detine si calitatea de agent custode, se arata intr-un comunicat al institutiei. De asemenea, societatea de investitii financiare KBC Securities a fost admis ca a fost admisa ca participant la sistemul de compensare decontare si registru – agent custode.

KBC Securities Romania SSIF este prima societate de servicii de investitii financiare care, prin decizia Consiliului de Administratie al Depozitarului Central, a dobandit si calitatea de agent custode, putand astfel sa deconteze tranzactii si pentru clientii care doresc sa incheie contracte de custodie.

Prin decizia Consiliului de Administratie al Depozitarului Central, BCR devine primul agent custode care va putea deconta tranzactii si pentru clientii care nu doresc sa incheie contracte de custodie. Banca Comerciala Romana detine in prezent si calitatea de participant la sistemul de compensare-decontare si registru – agent custode.

Incepand de marti, BCR si-a inceput si activitatea de participant la sistemul de tranzactionare al BVB.